×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

ghatate delneshine adabyate jahan.

× assar , jomalate naghz , pand ha va har anche ke da sakhtare shakhssyate enssani moasser bashad. be hamrahe moosighi va tassavire romantiq
×

آدرس وبلاگ من

chasmandaz.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/arastu_s

آیا مردان و زنان به طرق مختلف به روابط خود آسیب می‌رسانند؟


آیا مردان و زنان به طرق مختلف به روابط خود آسیب می‌رسانند؟

ادبیات جنسیتی به ما می‌گوید که مردها و زن‌ها متفاوت هستند. درنتیجه به نظر درست می‌آید که تصور کنیم که به طرق مختلف به روابط خود آسیب می‌زنند. از کودکی باور داشته‌ایم که زن‌ها مطیع‌تر از مردها هستند و اجازه می‌دهند در رابطه قربانی گردند (و در آخر از دست همسرشان عصبانی و خسته می‌شوند). آن‌ها به طرف شان بسیار وابسته می‌شوند و تا جایی به او عشق می‌ورزند که او را از خود دور می‌کنند. کتاب‌ها، فیلم‌ها و سایر رسانه‌ها عموماً نشان می‌دهند که زنان حسودتر از مردان هستند و مشاجرات، دعواها و صحنه‌های حسادت معمولاً از طرف خانم‌ها شروع می‌شود.

از طرف دیگر، برخی ادعا دارند که مردها سلطه‌طلب‌تر هستند تاجایی‌که با کنترل بیش از حد و درمواردی سوءاستفاده و آزار او به روابط خود آسیب می‌زنند. هم‌چنین معمولاً از متعهد شدن در رابطه می‌ترسند، تا جایی‌که از هر رابطه‌ای فرار می‌کنند. هم‌چنین مهارت گوش دادن و هم‌دلی کردن در آن‌ها ضعیف است و معمولاً سعی می‌کنند برای مشکلات طرف شان فوراً یک راه‌حل پیشنهاد دهند تا این‌که بنشینند و با هم‌دلی به حرف‌های او گوش کنند.

معمولاً تاکید بر تفاوت‌ها بسیار آسان‌تر و امن‌تر از شباهت‌هاست. برای مردها راحت‌تر است که تصور کنند مثل بقیه مردها هستند و برای زن‌ها هم همین‌طور، آن‌ها راحت‌تر هستند که بدانند مثل بقیه زن‌ها و آن‌طور که از آن‌ها انتظار می‌رود رفتار می‌کنند؛ همان‌طور که در اجتماع شکل گرفته‌اند، درست مطابق با تفاوت‌های ذاتی که با مردها دارند.

این طرز فکر باعث می‌شود مردها و زن‌ها هر دو بتوانند تقصیر شکست رابطه‌شان را بر گردن دیگری بیندازند تااین‌که مسئولیت آن را قبول کنند.

اما آیا واقعاً اینطور است؟ ایا واقعاً تفاوت‌های آشکار این‌چنینی بین مردها و زن‌ها وجود دارد؟ آیا واقعاً این‌طور است که مردها و زن‌ها به طرق مختلف به روابطشان آسیب می‌رسانند؟

هم مردان و هم زنان توسط فاکتورهای مشابهی کنترل می‌شوند که باعث می‌شود روابط خود را خراب کنند.

یک نگاه دقیق نشان می‌دهد که هم مردان و هم زنان می‌توانند تا نقطه‌ای حسادت ورزند که رابطه‌شان را خراب کنند. هر دوی آن‌ها می‌توانند به شدت سلطه‌گر، خودخواه، مطیع یا خشن شوند.

می‌توان دید که شخصیت‌ها و رفتارهایی که ذاتاً به مردان نسبت داده می‌شد در زنان نیز می‌تواند مشاهده شود (مثل کنترل، خشونت، استقلال) و ویژگی‌ها و رفتارهایی که به زنان نسبت داده می‌شد در مردان مشاهده می‌شود (مثل حسادت، ترس از دوری و منفعل بودن.)

هم مردان و هم زنان تحت‌تاثیر ترس هستند، چه ترس از تعهد باشد (که باعث می‌شود از رابطه فرار کنند) و چه ترس از تنها بودن (که باعث می‌شود به سمت هر کسی که به آن‌ها ابراز علاقه می‌کند کشیده شوند) و همین‌طور سایر ترس‌ها. هم مردان و هم زنان تحت‌تاثیر نیازهای خود هستند (نیاز به دوست داشته شدن و تحسین شدن که باعث می‌شود به سمت توجه و صحنه‌های حسادت کشیده شوند)؛ و هم‌چنین تحت تاثیر انتظارات و توقعات غیرواقعی و تخیلی درمورد همسر و شریک زندگی (که باعث می‌شود گاهی ناامید شوند)؛ الگوهای احساسی و رفتاری که در همه روابط شان تکرار می‌شود (مثل خودداری، فرار، احساس ریاست، احساس گناه، نیاز به توجه و علاقه) 

همه این‌ها باعث می‌شود مردان و زنان به یک طریق به روابط خود آسیب بزنند.

هم مردان و هم زنان از راه‌هایی که می‌تواند به روابط شان آسیب بزند آگاه نیستند.

مسئله مهم این نیست که مردان و زنان از راه‌های شبیه برای خراب کردن روابط‌شان استفاده می‌کنند یا از راه‌های متفاوت. مسئله اصلی این است که هر دوی آن‌ها بنا به یک دلیل مشخص به روابط خود آسیب می‌زنند?حالا به هر راه و روشی: آن‌ها فاقد خودآگاهی هستند: نمی‌بینند و نمی‌فهمند که چطور با اینکار به خودشان ضربه می‌زنند. از ترس‌ها، نیازها، انتظارات غیرواقعی یا تخیلات خود که موجب آسیب رساندن به رابطه‌شان می‌شود آگاه نیستند. 

و تازمانی‌که این آگاهی را ندارند، به آسیب رساندن به روابط شان ادامه می‌دهند. مثلاً فردی که می‌خواهد وارد یک رابطه شود قادر نخواهد بود در شروع آن موفق شود؛ فردی که در یک رابطه هست، نمی‌فهمد چطور باید یک رابطه نزدیک ایجاد کند و آن‌هایی که مدام روابط مختلف را امتحان می‌کنند قادر به ایجاد صمیمیت طولانی‌مدت و رضایت‌بخش نخواهند بود.

چگونه آگاه شویم؟ 

این یکی از ویژگی‌های عمدۀ یک رابطۀ خوب و موثر است.

آن‌هایی که امیدوارند علت عدم موفقیت در روابط خود را بدانند و دوست دارند بتوانند بالاخره یک رابطه بادوام و رضایت‌بخش ایجاد کنند، باید برای خودآگاهی وقت گذاشته، در بارۀ خود و ویژگی های خود بیش‌تر دانسته و در تلاش برای افزایش معلومات خود در این حوزه باشند. 

این‌کار به آن‌ها امکان می‌دهد با عواملی که باعث می‌شود به رابطه‌شان آسیب بزنند آشنا شوند (مثل ترس‌ها و نیازها، انتظارات غیرواقعی و تخیلات در بارۀ طرف مقابل، درک آن‌ها از واقعیت یک رابطه و موارد مشابۀ دیگر) ? عواملی که تا امروز از آن بی‌اطلاع بودند.

آشنا شدن با این عوامل به ما این امکان را می‌دهد تا بتوانیم تاثیری که بر رفتارها، واکنش‌ها و نگرش‌های ما می‌گذارد را خنثا کنیم و قدرت ایجاد یک رابطه موفق و رضایت‌بخش را پیدا کنیم.

 

دوشنبه 26 آذر 1391 - 1:47:58 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم
نظر ها

ارسال پيام

سه شنبه 1 شهریور 1395   1:44:11 PM

 بسیار آموزنده بود. کاش درمدارس ما این آموزش ها شروع میشد تا هر انسانی خودش را بهتر می شناخت آن زمان دنیا جای بهتری میشد

ارسال پيام

سه شنبه 1 شهریور 1395   1:44:11 PM

 بسیار آموزنده بود. کاش درمدارس ما این آموزش ها شروع میشد تا هر انسانی خودش را بهتر می شناخت آن زمان دنیا جای بهتری میشد

http://royarose.gegli.com

ارسال پيام

جمعه 30 آذر 1391   10:31:31 AM

مطالب بسیار جالبی بود وآموزنده  ما که 37 سال سعی بر پایداری وتفاهم کردیم زندگی زیبائی داشتیم  ولی در روزهای دلنشین سر شار از کاملا هم آهنگ وخوشبختی    جای پای   مرگ بر روزگار سپیدم سیاهی را نقش زد پس خوشبختی هچ گاه جاودانه وکامل نیست!!!هیچ گاه هر چه تو سعی کنی ولی خوب سعی کردنش بهتر از سعی نکردنش است    

آخرین مطالب


کلید هایی برای گشایش مناسبات با همسر


آیا مردان و زنان به طرق مختلف به روابط خود آسیب می‌رسانند؟


پنج ترس و نگرانی که ما را از حرکت باز می دارد .


بهانه


رازهای عشق -گفتاری از دونالد والترز


با هنر مینیمال آشنا شویم


ملانصرالدین


زلال که باشی آسمان در تو پیداست...


پاک سازی زبان فارسی از قاعده های دستوری زبان عربی


فردوسی، راز ماندگاری زبان فارسی


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

91951 بازدید

18 بازدید امروز

11 بازدید دیروز

161 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements